Hlavní obsah

V Ostravě hořelo třikrát během jednoho dne

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravští policisté prověřují okolnosti hned tří požárů, ke kterým došlo v neděli a v noci na pondělí. Za většinou z nich zřejmě stojí nepozornost lidí. Tři lidé skončili s vážnými zraněními ve Fakultní nemocnici Ostrava.

Článek

„V Ostravě-Hrabůvce hořel sklep v jednom z domů. Oheň se rozhořel v neděli kolem 16. hodiny. Při požáru byl těžce zraněn devětatřicetiletý muž, který zřejmě usnul ve sklepní místnosti. Od cigarety začala hořet matrace, na níž ležel,“ popisovala událost ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin těžké ublížení z nedbalosti. „Okolnosti nadále prověřujeme,“ upozornila mluvčí.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla utrpěl muž rozsáhlé popáleniny druhého a třetího stupně na více částech těla. „Pacient byl uveden do umělého spánku a připojen k umělé plicní ventilaci. Postiženého záchranáři převezli na popáleninové centrum ostravské fakultní nemocnice.

V tomto zařízení skončily také dvě ženy, které záchranáři ošetřili při dalším nedělním požáru v Ostravě. Tentokrát hořelo v noci zřejmě také kvůli nedopalku cigarety po půl třetí v bytě v Zábřehu. V nemocnici skončila osmapadesátiletá žena s třináctiletou dívkou.

Třetí ostravský požár byl asi založený úmyslně. „Hořel rekonstruovaný rodinný dům. Požár byl nahlášen po druhé hodině ranní. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám