Hlavní obsah

Po pádu z oken zemřely dvě ženy, jedna v Třinci, druhá v Ostravě

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Hned k několika pádům z výšky vyjížděli o víkendu moravskoslezští záchranáři. Dva z nich skončily smrtí. Několik lidí, mezi nimi i sedmiletý chlapec, se zranilo. Informoval o tom mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V sobotu nepřežila pád z okna domu 55letá žena v Třinci. Přestože záchranáři byli u postižené během šesti minut od nahlášení, už jí nemohli nijak pomoci.

V neděli pak smrtelná zranění utrpěla při pádu z okna domu v Ostravě 27letá žena . „Pacientka v okamžiku příjezdu záchranářů nejevila žádné známky života, byla v bezdeší a se zástavou srdeční činnosti. Zdravotníci ihned započali s prováděním kardiopulmonální resuscitace, která však byla přes veškerou snahu neúspěšná,“ popsal Humpl s tím, že žena zraněním na místě podlehla.

Ze stromu z přibližně osmi metrů spadl v neděli odpoledne v Ostravě sedmiletý chlapec. „Přivodil si poranění v oblasti zad, vyloučit nebylo možno ani otřes mozku. Posádka vozidla rychlé lékařské pomoci dítě ošetřila a poté předala na urgentním příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ uvedl Humpl.

Do ostravské fakultní nemocnice záchranáři v neděli přepravili i 20letého muže, který se vážně zranil po pádu z okna v Karviné. V péči lékařů stejného zdravotnického zařízení je od soboty také 56letý muž z Bruntálska, který se při práci zřítil z výšky několika metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám