Hlavní obsah

Lupiči svázali prodavačku v klenotnictví a sebrali šperky za statisíce

Právo, Anna Bortlíčková
Frenštát pod Radhoštěm

Šperky za minimálně statisíce korun odnesli dva maskovaní lupiči ze zlatnictví ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku. Policisté po neznámých pachatelích intenzivně pátrají. Informovala o tom mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Jak uvedla, muži přepadli zlatnictví v pátek téměř v pravé poledne. „Jeden z nich namířil na prodavačku střelnou zbraň. Se svým v obličeji maskovaným komplicem poté paní svázali, aby se nemohla hýbat,“ popsala s tím, že lupiči následně zlatnictví prohledali, různé vystavené šperky dali do větší tašky, jaká se používá na tržnicích, a s lupem utekli.

„Přepadené prodavačce se naštěstí nic nestalo,“ informovala Štětínská s tím, že pomoc přivolali svědci, kteří si dění ve zlatnictví všimli. „Majitel škodu dosud neupřesnil, ale odcizené zboží mohlo mít hodnotu statisíců a možná i více,“ doplnila.

Kriminalisté od svědků zjistili, že pachateli měli být dva muži. Policisté při pátrání po lupičích spolupracují také s kolegy z jiných krajů a také ze Slovenska a Polska.

Policisté uvítají jakékoli informace, které by se mohly týkat přepadení.

Jeden byl v červené šusťákové bundě

Jeden z lupičů je podle Štětínské štíhlé až hubené postavy, vysoký 175 až 180 centimetrů, má světlé místy prošedivělé vlasy, je mu 50 až 60 let. „Působil zanedbaným vzhledem, například měl mastné vlasy, strniště a špínu pod nehty,“ popsala.

Muž měl letní šusťákovou bundu nad kolena s převažující červenou barvou, pod ní košili s květinovým vzorem, šedé plátěné kalhoty a na hlavě kšiltovku. Na krku měl zavěšený mobilní telefon s vyvedeným sluchátkem do ucha.

Druhý měl riflový komplet

Druhý muž ve věku kolem 30 let je tmavé pleti, štíhlý, vysoký kolem 170 centimetrů, má tmavé krátké vlasy vzadu částečně vyholené. Na hlavě měl modrou baseballovou čepici a na sobě modrý riflový komplet. „Oba muži mluvili česky s naším regionálním přízvukem,“ doplnila Štětínská.

Lidé mohou informace k pachatelům a samotnému přepadení volat na linku 158 nebo je sdělit na nejbližší policejní služebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám