Hlavní obsah

Místostarosta Brna-Židenic je nezvěstný už tři týdny

Brno

Už tři týdny je nezvěstný místostarosta brněnské městské části Židenic Aleš Vytopil (ODS). Policisté vyhodnocují množství poznatků, k pohřešovanému muži je však nepřivedly. Informoval o tom v pátek mluvčí policie Bohumil Malášek.

Článek

Šestatřicetiletého komunálního politika naposledy viděli svědci 9. září večer v Mariánském údolí ve čtvrti Líšeň. Pohyboval se tam poblíž restaurací U Raka a Eldorádo, kam přijel svým hnědým vozem tovární značky Volkswagen Passat.

K důvodům Vytopilova zmizení se v médiích vyrojily četné spekulace. Podle jedné verze souvisí s jeho kandidaturou na jistý, patrně politický post. Podle další byl sledován někým neznámým. Třetí verze uvádí, že měl potíže v podnikání.

Nic z toho ale dosud jihomoravská policie nekomentovala. Uvedla jen, že se mohl stát obětí násilného trestného činu.

Vytopil měří přibližně 180 centimetrů, má střední postavu, kulatý obličej, hnědé oči a hnědočerné krátké rovné vlasy. Na sobě měl zelenomodré pruhované tričko, modré rifle, sportovní boty bílé barvy a s sebou měl černou pánskou příruční tašku.

Jeho úkoly si rozdělili kolegové

Místostarosta Brna-Židenic Karel Bernášek (ČSSD) v pátek řekl, že Vytopilovy úkoly, tedy stavebnictví a evropské fondy, si na radnici rozdělili jeho kolegové. Náhradu zatím nehledají, podle Bernáška je to předčasné. "Pořád může normálně přijít do práce a třeba bude mít nějaké vysvětlení," řekl místostarosta.

Událost označil za tragickou. Dodal, že židenická koalice čelila po komunálních volbách kritice za údajnou přemíru rozdělených funkcí radních, kteří jsou placeni za plný úvazek. Tyto posty získali kromě starosty tři místostarostové a jeden radní. Vytopilovu práci si tak mohli rozdělit čtyři lidé.

Židenice mají přes 20 000 obyvatel a jsou sedmou nejlidnatější brněnskou městskou částí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám