Hlavní obsah

Falešní asfaltéři jsou zpátky v Česku, policisté před nimi varují

Novinky, Václav Lang

Jihočeští policisté varují občany před gangem falešných asfaltérů. Na některých územích ČR se údajně nedávno vyskytly téměř shodné případy jako před třemi lety, kdy se v Česku objevila zahraniční skupina podvodníků. Ti se vydávali za asfaltéry a nabízeli své služby. Poté co od nejrůznějších subjektů získali zálohu, slehla se po nich zem.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Dle operativních informací zaznamenaných v poslední době vyšlo najevo, že se do České republiky pravděpodobně vrátili tzv. falešní asfaltéři, kteří v roce 2008 působili na území několika evropských států včetně naší republiky,“ informovala mluvčí jihočeských policistů Štěpánka Uhlířová.

Podvodníci tehdy nabízeli různým subjektům provedení pokládky asfaltu. „Po převzetí záloh v objemu několika desítek až stovek tisíc práce buď neprovedli vůbec, nebo pouze z části, a to zcela nekvalitně a neodborně,“ řekla mluvčí.

Policisté nyní upozornili, že téměř shodné případy se v poslední době vyskytly na Českokrumlovsku a Strakonicku. Údajně se - stejně jako před časem - jedná o osoby z území Velké Británie, hovořící anglicky, případně německy. „Neoprávněně vystupují pod různými názvy skutečně existujících právnických osob podnikajících mimo území České republiky,“ řekla mluvčí.

Při uzavírání zakázek, které se týkají pokládky asfaltového povrchu, by proto lidé měli být obzvláště opatrní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám