Hlavní obsah

Podvodníci ve Zlíně posílají složenky na falešné pokuty

Právo, jr

S novou fintou vyrukovali vychytralí a drzí podvodníci ve Zlíně. Lidem posílají složenky a chtějí od nich zaplatit pokuty za přestupky, které se nikdy nestaly.

Foto: Profimedia.cz

Lidé dostávají do schránek falešné pokuty

Článek

„Dosud neznámí podvodníci se od občanů snaží podvodně vylákat různé finanční částky. Nově se o to ve Zlíně pokouší takovým způsobem, že do domácností zasílají ručně nadepsané obálky bez zpětné adresy, ve kterých se nacházejí poštovní poukázky typu A s nadpisem ‘POKUTA’,“ informovala Lucie Javoříková z Krajského ředitelství Policie ČR Zlínského kraje.

Do dnešního dne policisté evidují celkem tři osoby, kterým tato obálka se složenkou skončila v jejich poštovní schránce. Ke smůle pachatele však ani jeden z adresátů uvedenou finanční částku na daný účet nezaslal.

Policisté se domnívají, že takto oslovených „pachatelů přestupků“ bylo mnohem více. Vyzvali proto občany, kteří obálku s výzvou k zaplacení „pokuty“ a složenkou obdrželi, aby částku v žádném případě neplatili. Doporučují obrátit se na policisty z Obvodního oddělení Policie ČR Zlín nebo na jinou policejní služebnu v místě bydliště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám