Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat Trpišovského

Právo, jfk
Praha

Středočeská policie ukončila minulý týden vyšetřování pirátské jízdy Aleše Trpišovského (43) z loňského prosince. Návrh na podání obžaloby z pokusu o ublížení na zdraví a poškozování cizí věci teď míří ke státnímu zástupci.

Článek

„Státní zástupce teď může podat obžalobu nebo nám případ vrátit k došetření, to ale nepředpokládám,“ řekl Právu šéf středočeských vyšetřovatelů Jaroslav Čurda. „Za nás jsme práci ukončili, obviněného a jeho právního zástupce standardně seznámili s výsledky vyšetřování a návrh odeslali na krajské státní zastupitelství,“ dodal Čurda.

Státní zástupce Tomáš Milec očekává doručení návrhu do poloviny příštího týdne. Poté rozhodne o dalším postupu.

„Je mi trochu líto, že se o tom média dozvěděla dřív, než pan Trpišovský,“ reagoval na zprávu o návrhu na podání obžaloby právní zástupce Trpišovského Michal Pacovský.

Ten má také výhrady k průběhu přípravného řízení. „Policie neprovedla žádný z důkazů, které jsme my navrhovali. Bylo jich na tři stránky,“ postěžoval si advokát. „Například jsme žádali o ztotožnění dalších bílých aut, která vypadala stejně jako auto pana Trpišovského, a také měla na konci 2222. Policii jsme dokonce dodali fotografie dvou takových aut, ztotožněna ale nebyla,“ dodal Pacovský.

Policie Trpišovského zadržela 29. prosince 2010 poté, co měl na dálnici D1 prudce dobrzďovat postupně před dvěma vozidly, jejichž řidiče tak „trestal“ za pomalou jízdu.

Jeden z motoristů do něj narazil a na jeho Mercedesu vznikla škoda za 430 tisíc korun.

V letošním roce se v médiích objevilo hned několik svědků, kteří vypovídali, že i je Trpišovský na dálnicích šikanoval. Pražský podnikatel přišel v létě na půl roku o řidičský průkaz kvůli přestupku. Registrační značku s nápadným čtyřčíslím 2222 měl na voze pouze přilepenou a tudíž neplatnou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám