Hlavní obsah

Cyklistka spadla ze skály, vážně si poranila páteř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmadvacetiletá cyklistka se ve čtvrtek vážně zranila při pádu ve skalách u obce Mšeno na Mělnicku. Při jízdě terénem jí podklouzlo kolo, spadla z výšky deseti metrů a dalších několik metrů se kutálela po srázu. S podezřením na vážný úraz páteře a míchy ženu transportoval vrtulník do Ústřední vojenské nemocnice v Praze Střešovicích.

Článek

Na místo byly kromě lékařů z Mělníka přivolány i záchranné vrtulníky. Záchranáře za dívkou dovedl její přítel. Celá akce přitom nebyla vůbec jednoduchá. Sanitka nemohla kvůli těžkému terénu dojet na místo pádu a zdravotníci museli jít ke zraněné zhruba 300 metrů.

Cyklistka byla v době jejich příchodu při vědomí. Z místa úrazu ji nakonec kvůli terénu musela transportovat skupina mělnických hasičů ve vyprošťovací vaně v podvěsu pod vrtulníkem.

Hasiči zraněnou ženu přepravili na blízké pole, kde si ji převzala letecká záchranná služba. Ta ji s podezřením na vážný úraz páteře a míchy transportovala do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám