Hlavní obsah

Černovláska měla obrat muže o milióny, soud ji ale nepotrestal

Právo, Petr Kozelka

Je zločin brát od milence peníze a slibovat společnou budoucnost? Podle názoru brněnského Krajského soudu nikoli. Oddychnout si tak mohla po jeho verdiktu osmadvacetiletá Claudie Salajková, kterou státní zástupce pohnal na lavici obžalovaných za to, že měla obrat čtyři muže o pět miliónů korun.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Claudia Salajková čeká na verdikt soudu se svým obhájcem

Článek

Důvěřiví pánové černovlásce s hlubokýma očima měli nasypat peníze s vidinou společného života, který se ale nekonal. Žena nakonec odešla od soudu pouze s podmínkou, kterou ji soud potrestal za to, že svého přítele obrala o více než osm set tisíc korun na údajné dědictví po neexistujícím dědečkovi z Kolumbie.

„Je otázkou, zda na jednání obžalované pohlížet jako na trestnou činnost nebo jako na naprosto běžné dárky, které obdržela během svých vztahů," řekl v závěrečné řeči státní zástupce Ivan Hrazdíra.

"Podle mého názoru jde o trestnou činnost, obžalovaná od začátku věděla, že nikdo z těch mužů jejím partnerem nebude, z těchto mužů jen odčerpala finanční prostředky, a když už nic neměli, tak je odhodila,“ uvedl státní zástupce.

Senát v čele s Halinou Černou ale věc tak dramaticky neviděl. „Se všemi muži se seznámila přes inzerát s tím, že hledá kamaráda na finanční výpomoc. Všichni to věděli a všem muselo být jasné, že ji mají takzvaně vydržovat. Je to možná nemorální, ale není to trestné. Již od první schůzky je upozorňovala, že má vysoké finanční náklady,“ upozornila soudkyně Černá.

Prodal kvůli ní auto

Jedním z mužů, který Salajkové plnými hrstmi hrnul tisíce, byl i postarší lékař z Blanenska. „Seznámili jsme se na inzerát, kde psala, že hledá milence na finanční výpomoc. Začali jsme se scházet a já jí začal nosit peníze. Nejprve to byly tisíce, pak i víc. Nakonec jsem neměl tolik peněz, a tak jsem začal brát půjčky, prodal jsem nevýhodně i auto. Chtěl jsem s ní začít nový život, zamiloval jsem se do ní. Ale pak už to bylo jen tak, že jsem přišel, dostal jsem pusu jak od maminky, ona mi řekla - mazle, posaď se - a mluvila o penězích,“ postěžoval si u soudu zhrzený milenec.

Sama Salajková veškerou vinu šmahem odmítla. „Všechna obvinění jsou nesmysl, nevím, co na to mám říci. Domluvili se na mě. Nic jsem po nich nežádala a nic jsem po nich nechtěla,“ prohlásila Salajková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám