Hlavní obsah

Muž měl ubít svého známého, hrozí mu 12 let

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Až dvanáct let vězení hrozí Miroslavu Křivánkovi (53) z Koclířova na Svitavsku za to, že letos na přelomu března a dubna ubil k smrti svého o rok staršího známého. Případ začal ve čtvrtek projednávat trestní senát Krajského soudu v Hradci Králové.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Eskorta vede Miroslava Křivánka do soudní síně.

Článek

Státní zástupce Milan Vacek viní Křivánka ze zločinu těžkého ublížení na zdraví. „Nejprve v kotelně rodinného domku a poté v ložnici, po předchozí slovní rozepři, fyzicky napadl poškozeného, kterého hrubě zbil. Mnohokrát jej udeřil pěstmi i hranou dlaně do obličeje, hlavy a trupu,“ stojí v obžalobě s tím, že oba aktéři byli pod vlivem alkoholu.

Napadený zemřel a při jeho pitvě soudní lékař zjistil, že muž utrpěl zlomeniny žeber, lebeční krvácení, trhlinu v levé plíci, ve slezině a játrech a zejména rozsáhlé trhliny v okruží tenkého střeva. „Bezprostřední příčinou jeho smrti bylo vnitřní krvácení do břišní dutiny,“ konstatoval znalec ve svém nálezu.

Invalidní důchodce Křivánek nepopřel, že měl se svým známým konflikt kvůli penězům. Přiznal také, že jej posledního března několikrát udeřil, ale pouze do obličeje. Řekl, že následující den ráno zjistil, že jeho známý je v bezvědomí, a tak z jeho telefonu zavolal záchranku a pak se podle pokynů dispečerky pokoušel muže oživit masáží srdce.

„Nevšiml jsem si, že by krvácel,“ uvedl.

Tvrdil také, že den předtím jeho známý v opilosti opakovaně havaroval na kole a také se popral se svým bratrem, který na něho údajně vzal nůž.

Hlavní líčení bude pokračovat výslechy znalců a předvolaných svědků, verdikt by mohl být vynesen v pátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám