Hlavní obsah

Zfetovaný zloděj zaútočil na policistu autem, couval s ním desítky metrů

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Řidič pod vlivem pervitinu, kterého se pokusili policisté zadržet v Ostravě kvůli podezření z krádeže auta, zaútočil na jednoho ze zasahujících mužů zákona pomocí rozjetého automobilu. Nabral ho otevřenými dveřmi a couval s ním minimálně 20 metrů. Pak se prudce rozjel a naboural do policejního auta.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Muž s kradeným autem daleko neujel, narazil do policejního vozu. Ilustrační foto.

Článek

O zásahu, který se odehrál už v úterý večer, informovala ve čtvrtek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Řidič už si vyslechl obvinění z několika trestných činů.

Incident se odehrál na jedné z ostravských čerpacích stanic. Policisté se pokoušeli legitimovat řidiče za volantem Škody Superb, kterou podle policie o několik hodin dříve pravděpodobně ukradl své sestře. „Řidič auta začal velmi prudce couvat s otevřenými dveřmi. Zakročující policista zareagoval na krizovou situaci okamžitě. Aby se vyhnul sražení, byl nucen zachytit se rámu vozu a takto s ním podezřelý měl ujet zhruba 20 metrů," řekla mluvčí s tím, že muž zřejmě přestal couvat, aby nenarazil do stojanů k čerpání pohonných hmot.

Poté se řidič s policistou rozjel prudce kupředu. „Zastavil se až po nárazu do služebního vozu, blokujícího možnou odjezdovou trasu. Zakročující policista utrpěl drobná poranění, která si nevyžádala ošetření lékaře. Náraz do policejního vozu byl intenzivní a policista z vozu předtím spadl, čímž pravděpodobně předešel vážnějšímu zranění,“ dodala mluvčí.

Devětadvacetiletý řidič policistům přiznal, že je pod vlivem pervitinu, což potvrdil i orientační test. Podle kriminalistů jde o známou firmu, už dříve měl se zákonem problémy, naposledy kvůli tomu, že ujížděl od čerpacích stanic bez zaplacení natankovaného paliva.

„Muž je stíhán pro zločin násilí proti úřední osobě a čtyři další přečiny - ohrožení pod vlivem návykové látky, krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné užívání cizí věci. Hrozí mu až šest let vězení,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám