Hlavní obsah

Děti začaly krvácet po odstranění mandlí, převezli je do nemocnice

V chebské nemocnici prošetřují příčiny zdravotních problémů u dvou dětských pacientů, kteří se tam podrobili operaci mandlí. Děti ve věku 3,5 a 6,5 roku byly v pondělí na odstranění mandlí, zhruba po třech hodinách se u nich objevily krvácivé komplikace. Co je způsobilo, bude zjišťovat znalecká komise.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Poté, co se projevily komplikace, byl mladší chlapec letecky přepraven na vyšší pracoviště do Fakultní nemocnice v Plzni. Starší z dětí je i nadále hospitalizováno v Chebu. Stav obou pacientů je stabilizovaný.

"Komise má objasnit příčinu krvácivých komplikací včetně postupu zdravotnického personálu. Současně byly odeslány k expertize Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv vzorky léků podaných pacientům," upřesnil lékařský ředitel nemocnice Ilja Horník.

Co bylo příčinou krvácivých komplikací, nelze podle Horníka zatím říci, neboť je vyšetřování na počátku. "Předoperační vyšetření byla u obou pacientů v normě, včetně vyšetření koagulace (srážení krve)," shrnul Horník.

Vedení Karlovarské krajské nemocnice o situaci informovalo odbor zdravotnictví krajského úřadu. "Vedení Karlovarské krajské nemocnice čeká na výsledky interního šetření, na jejichž základě bude v případě pochybení kontaktovat policii," dodala mluvčí nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám