Hlavní obsah

Na Jablonecku zahynul 79letý horolezec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragický konec potkal 79letého horolezce z Jablonecka. V úterý se vydal lézt do oblasti Suchých skal, a když se nevracel, přihlásila se jeho rodina na policii. Ta společně s hasiči následně nalezla horolezcovo tělo bez známek života.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Na pohřešovaného muže, který se v úterý kolem třetí hodiny odpoledne vydal lézt do oblasti Suchých skal na Jablonecku, upozornila policii jeho dcera kolem jednadvacáté hodiny. Policie poté vyhlásila pátrání, do kterého se zapojili také hasiči.

"Těsně před jedenáctou hodinou večerní byl starší horolezec nalezen na předskalí  výstupových cest bez známek života," uvedla mluvčí libereckých hasičů Zdenka Štrauchová.

Muž byl podle policie zkušeným horolezcem. "Do Suchých skal chodil podle dcery lézt pravidelně," řekl policejní mluvčí Milan Bradáč.

"Pomohla nám lokalizace telefonu," řekl Bradáč. Nejprve podle něj našli auto muže, později i jeho samého i s horolezeckým vybavením. Zda byl opravdu příčinou smrti pád, bude muset určit pitva. Policie podle Bradáče prověřuje i možnost případného cizího zavinění.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Suché skály jsou oblíbenou horolezeckou lokalitou v Českém ráji. Úterní neštěstí nebylo jediné, u kterého záchranáři zasahovali. "V oblasti Hrubé Skály spadl odpoledne muž z asi osmi metrů, měl ale obrovské štěstí, protože jeho pád zmírnil svah, a tak vyvázl jen s pohmožděninami," řekl ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislav Mackovík.

Reklama

Výběr článků

Načítám