Hlavní obsah

Policisté zachránili ženu, která se pokusila otrávit léky

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Sedmatřicetiletou ženu z Trutnovska, která v jednom z bytů v centru Hradce Králové spolykala léky s úmyslem spáchat sebevraždu, zachránili v pondělí hradečtí policisté. Pomohl i bývalý manžel postižené, když o jejím úmyslu informoval policii na lince 158.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Žena totiž před tím, než prášky spolykala, napsala v pondělí krátce po druhé hodině o svém úmyslu SMS bývalému manželovi. Ten nás ihned o jejím činu informoval prostřednictvím tísňové linky. Jelikož bývalý manžel nevěděl, kde přesně žena v centru města bydlí, pokusili se ji policisté nejprve několikrát bezúspěšně kontaktovat mobilním telefonem. Mezitím se jim podařilo spojit s dcerou, která jim adresu matky sdělila,“ uvedla mluvčí hradecké policie Anna Pešavová.

Policejní hlídka ihned vyrazila k domu, kde žena bydlela. Jelikož policistům dveře od bytu neotvírala, museli je vyrazit. „V obývacím pokoji na gauči ji našli ležet bez života.

Okamžitě přistoupili k oživovacím pokusům, k masáži srdce a zajištění průchodnosti dýchacích cest. Jejich snaha byla úspěšná, žena začala dýchat. Poté ženu do péče převzala záchranná služba. Při vědomí uvedla, že léky spolykala sama. Záchranáři pak ženu převezli do hradecké nemocnice,“ dodala Pešavová.

V kraji spáchalo sebevraždu 17 lidí

Od začátku letošního roku vyjížděli hradečtí policisté již ke čtyřiadvaceti případům, kdy lidé chtěli skoncovat se životem. Z celkového počtu případů ukončilo život sedmnáct mužů. Dalším třem mužům a čtyřem ženám se podařilo život zachránit. Letos lidé pro odchod z tohoto světa nejčastěji zvolili oběšení nebo otravu léky.

Přitom za celý loňský rok policisté šetřili pouze třináct případů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám