Hlavní obsah

Svérázný dřevorubec útočil na policisty

Právo, jr
Vsetín

Svérázného jednašedesátiletého dřevorubce museli v pondělí zpacifikovat policisté v Novém Hrozenkově na Vsetínsku. Opilý skácel strom tak, že přerušil dodávku proudu do řady domů. Poté napadl přivolaného technika a nakonec se pustil i do policistů.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

Lidem v Novém Hrozenkově připadlo podivné, že jim elektrárna přerušila dodávku proudu. Distributor poslal na místo technika, kterému se naskytl pohled na přetrhané elektrické vedení. Na mezi pak ležel pokácený vzrostlý smrk, který při pádu vedení potrhal. S dřevorubcem, který strom zpracovával běžící motorovou pilou, však byla těžká domluva. Technika energetické společnosti nejprve ignoroval, pak mu sprostě nadával a nakonec ho i fyzicky napadl.

„Technik prostřednictvím vysílačky zalarmoval policii. Ani hlídka však muže neuklidnila. Když napadal i policisty, museli proti němu použít donucovací prostředky. S pouty na rukou se pak muž ještě snažil dokonce utéci,“ informovala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Policisté muže odvezli na policejní služebnu, vyslechli ho a večer propustili. Je podezřelý z trestných činů poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti a výtržnictví, s trestní sazbou do dvou let. Poškozením elektrického vedení vznikla škoda asi 10 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám