Hlavní obsah

Muž v Uherském Hradišti přepral zloděje a zabránil krádeži

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvážný čin předvedl v pondělí pozdě večer muž z Uherského Hradiště, když vystartoval na dvojici zlodějů, kteří před jeho domem vykrádali dodávku. Muži se podařilo nakrátko zadržet jednoho z pachatelů, který posléze skončil v rukou policistů. Druhého zloděje se policistům nepodařilo vypátrat, jeho totožnost ale znají.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladý muž údajně sledoval televizi, když po jedenácté hodině uslyšel zvenčí hluk. Vyhlédl z okna svého bytu na sídlišti a uviděl u zaparkované dodávky dvě postavy, které svítily do zavazadlového prostoru vozidla.

„Následně uviděl, jak jeden z nich poodstoupil, rozběhl se a skočil rozbitým oknem do dodávky. Jakmile to uviděl, řekl sousedovi, který byl v tu dobu na balkóně, ať volá na policii a sám se rozběhl před panelák,“ popsal policejní mluvčí Aleš Mergental.

Zatímco jeden ze zlodějů uprchl, druhého zalehl odvážný muž na zemi. Lupiči se však po chvíli podařilo vysmeknout. Vběhnul ale akorát do náručí policejní hlídky, která mezitím na místo dorazila.

„Za pět minut byl zloděj u dodávky zpátky, ale už v doprovodu hradišťských policistů, kteří jej vypátrali a zadrželi. Druhého z pachatelů, který je policistům znám, se hlídkám nepodařilo na místě vypátrat,“ řekl mluvčí.

Lupiči nestačili z automobilu nic ukrást, rozbitím okna však způsobili škodu ve výši čtyř tisíc korun. Policisté jej umístili do policejní cely. Při úterním výslechu se přiznal k pokusu o krádež. Řekl také, že před svým činem společně s druhým pachatelem celý večer popíjeli po hospodách. Pachatelům hrozí dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám