Hlavní obsah

Muž nezvládl řízení auta s volantem vpravo a narazil do zdi

Právo, Miroslav Homola
Brno

Zjevně nesprávné vozidlo si vybral pro jízdu v úterý dopoledne pětadvacetiletý Slovák. V Brně - Bohunicích poblíž kampusu a rušného nákupního centra nezvládl jízdu autem s volantem na opačné straně a narazil do zdi. Jeho podezřelého chování za volantem si chvíli předtím všimli strážníci.

Foto: Profimedia.cz

Ovládat auto s řízením na opačné straně potřebuje praxi.

Článek

Muž řídil auto s anglickou registrační značkou a snažil se hlídce ujet. Provoz na kruhovém objezdu mu však dělal problémy stejně jako řízení vozidla z ostrovního státu a cizinec havaroval nárazem do zdi.

„Muž byl bez dokladů, neměl ani řidičský průkaz. Je podezřelý z trestné činnosti. Jeho totožnost prověřujeme ve spolupráci se slovenskou ambasádou a zjišťujeme také, komu vlastně patří auto,“ potvrdila k incidentu Novinkám policistka Andrea Straková. Muž ho pravděpodobně ukradl.

Ovládat vozidlo s řízením na opačné straně vyžaduje praxi. Řidič nejen že sedí směrem ke krajnici, a má tudíž horší přehled o dění na vozovce, ale musí také například počítat s tím, že řadicí páku, pokud má vůz manuální převodovku, ovládá levou rukou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám