Hlavní obsah

Dopadli brutální útočníky na Vietnamce, nejmladší se stíhání vyhne

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalistům ve Zlíně se podařilo vypátrat pachatele brutálního útoku na skupinu tří Vietnamců. Nejmladší z útočníků, který si počínal nejbrutálněji, se však stíhání zřejmě vyhne, je ještě nezletilý. O dopadení viníků informovala v úterý Lucie Javoříková z Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„K útoku na tři cizince došlo v noci v soboru 18. září v blízkosti známé zlínské diskotéky na třídě Tomáše Bati. Jednoho z cizinců shodili útočníci na zem, kopali do něj a tloukli ho pěstmi, přičemž mu odcizili dva tisíce korun," uvedla Javoříková.

"Druhý muž při útoku utrpěl velmi závažné poranění hlavy a stále leží ve velmi vážném stavu v nemocnici. Třetí muž jako jediný měl štěstí, útočníkům z místa napadení utekl a skryl se,“ řekla mluvčí. Podle zpráv z nemocnice se nejvíce postižený muž nacházel po útoku několik dnů dokonce v kritickém stavu.

„Vyšetřování ještě není ukončeno, nicméně byl vyloučen rasový motiv,“ doplnila mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková. Uvedla, že motivem měla být v první chvíli nenápadná rozepře a pošťuchování. Policie se nezmiňuje o podílu nezletilého chlapce, podle místních zdrojů měl však být právě jeho způsob útoku nejagresivnější a nejbrutálnější.

„Jako pachatele brutálního činu stíháme dva mladíky ve věku devatenácti let, kteří si již vyslechli obvinění ze zvlášť závažného trestného činu loupež ve stádiu pokusu ve formě spolupachatelství. Jeden z nich již také skončil ve vazbě. Mladým mužům hrozí trest odnětí svobody od pěti do dvanácti let,“ uvedla Javoříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám