Hlavní obsah

Matka čtyř zavražděných dětí leží přikurtovaná k posteli, střeží ji kamera

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestatřicetiletá Romana Z., která počátkem září v obci Široký Důl na Svitavsku údajně zavraždila své čtyři děti a poté si sama chtěla sáhnout na život, leží na samotce na psychiatrii vazební věznice v Brně-Bohunicích. Je připoutaná k posteli a plně odkázaná na nemocniční personál. Nonstop ji sleduje kamera.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Před vrata, za nimiž došlo k tragédii, lidé nosili svíčky a plyšové hračky.

Článek

Podle deníku Blesk je žena v hygieně a stravování plně odkázána na nemocniční personál. Leží připoutaná na posteli a čtyřiadvacet hodin denně ji prostřednictvím kamery sleduje policejní psycholog, který ji co 15 minut kontroluje i skrz kukátko ve dveřích samotky.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Dům, kde byly nalezeny oběti činu, stále střeží policie.

Cela je vybavená tureckým záchodem a umyvadlem. Postel se nachází na betonovém soklu, aby se pod ni nedalo nic schovat. Okno je zamřížované, dva metry před ním se navíc nachází ještě jedna mříž, která zabraňuje k oknu se přiblížit.

Žena údajně celé dny mlčí a v prvních dnech odmítala jíst. „Na levé ruce má jen povrchové řezné rány. Má ale problémy s krční páteří po pokusu o oběšení. Je proto upoutaná na lůžku, nesmí se hýbat,“ řekl Blesku zdroj, který ví, jak léčba matky zavražděných dětí probíhá.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Dveře do domku jsou opatřené policejní pečetí.

Podle něj Romana Z. absolvovala před týdnem první výslech. „Při výslechu mluvila, jinak se chová apaticky, vypadá, že je jí vše jedno. Ve tváři má arogantní výraz,“ uvedl zdroj. O svých dětech při výslechu údajně nepromluvila. „Byl to ale předběžný výslech. Psycholožka nedoporučila mluvit o dětech,“ prozradil svědek výslechu.

Tragická událost se odehrála v pátek 2. září. [celá zpráva]

V domě v obci Široký Důl tam v tratolišti krve nalezli těla dvou dívek a dvou chlapců. Nejmladšímu z dětí byly teprve dva měsíce. Na místě byla nalezena také jejich matka, která se podle záchranářů po pokusu o oběšení nacházela v přímém ohrožení života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám