Hlavní obsah

Opilý řidič vezl sedm kamarádů, s autem vyletěl ze zatáčky

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V neděli nad ránem nezvládl dvacetiletý řidič průjezd zatáčkou v Jablonci nad Nisou a s vozem Opel Kadett havaroval. Přivolaní policisté zjistili, že se v osobním autě tísnil s dalšími sedmi cestujícími. Policisté řidiči naměřili dvě promile alkoholu v krvi.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vozidlo značky Opel Kadett řídil 20letý muž z Nové Vsi nad Nisou. V mírném stoupání nezvládl průjezd pravotočivé zatáčky. Vlivem nepřiměřené rychlosti a podnapilosti vyjel vlevo mimo vozovku a narazil do ocelových svodidel,“ řekla policejní mluvčí Ludmila Knopová.

Přivolaní policisté následně mladému muži naměřili dvě promile alkoholu v krvi. „Šetřením na místě nehody policisté zjistili, že muž nebyl v době nehody ve vozidle sám. Spolu s ním se přepravovalo dalších sedm osob,“ uvedla mluvčí a doplnila, že nikdo z cestujících nebyl připoután bezpečnostním pásem.

Kromě spolujezdce na předním sedadle, který musel být ošetřen lékařem, nebyl nikdo z pasažérů zraněn. Řidič je nyní vyšetřován pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu v případě odsouzení hrozí až rok ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám