Hlavní obsah

Cizinci, který unesl prostitutku a pak jí vyhrožoval zapálením, hrozí tři roky

Novinky, Václav Lang

Policisté dopadli třicetiletého cizince, který v červenci napadl prostitutku a proti její vůli ji převezl do Německa. Tam ji uvěznil a nutil k sexu. Když se ženě podařilo uprchnout zpátky do Česka, vysledoval ji a opakovaně fyzicky napadl. Policisté jej zadrželi a muži nyní hrozí až tříleté vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tepličtí policisté zadrželi třicetiletého cizince minulý čtvrtek. Muž v červenci naložil do svého auta prostitutku, zamkl se s ní v autě a fyzicky ji napadl.

„Nutil ji, aby s ním odjela za hranice České republiky, když odmítla, odvezl ji o několik kilometrů dále a opět ji fyzicky napadl takovým způsobem, že ztratila vědomí,“ informoval policejní mluvčí Daniel Vítek.

Napadená žena se z bezvědomí probrala, až když spolu se svým zákazníkem překročili hranice do Německa. Tam ji muž uvěznil v místě svého bydliště. „U únosce, který ji v bytě zamykal, zůstala téměř dva týdny, během kterých byla nucena k poskytování sexuálních služeb,“ řekl mluvčí s tím, že se ženě podařilo po dvanácti dnech uprchnout a vlakem dojet zpátky do Čech.

Násilník ji v Čechách vypátral

Muž se však vydal za ní a u Chlumce se mu podařilo ji vypátrat. Na její žádost ji pak odvezl do nemocnice, odkud ale prostitutka zavolala policii, načež muž zmizel. Nadále ji však pronásledoval. „Dával o sobě nadále vědět, protože jí prostřednictvím SMS zpráv vyhrožoval, mimo jiné i tím, že ji polije benzínem a zapálí,“ řekl mluvčí.

„Po dvou měsících ji v Čechách opět kontaktoval a přesvědčoval ji, aby s ním odjela za hranice. Společně se vydali do herny, kde ji opětovně nutil, aby s ním jela do Německa, když žena odmítla, fyzicky ji napadl a zlomil jí prst na ruce. O dva dny později vyhledal poškozenou opět, povalil ji na zem a šlápl jí na hlavu, žena začala volat o pomoc a útočník z místa utekl,“ uvedl mluvčí.

Městským strážníkům se jej však podařilo během několika minut dopadnout. Dva dny nato byl pachatel vzat do vazby. „Vyšetřovatel násilníka obvinil z přečinů omezování osobní svobody, ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečného vyhrožování, za které ho může soudce poslat až na tři roky za mříže,“ konstatoval Vítek.

Reklama

Výběr článků

Načítám