Hlavní obsah

Násilník, který fyzicky a psychicky týral svou spolubydlící, skončil ve vazbě

– Hradec Králové
Právo, jbs

Ve vyšetřovací vazbě skončil v pondělí devatenáctiletý mladík, jehož kriminalisté z Hradce Králové den před tím obvinili mimo jiné ze znásilnění, loupeže a vydírání. Ukončili tím trápení šestatřicetileté ženy z Královéhradecka.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Od letošního ledna obýval společný nájemní byt se ženou a jejími třemi dětmi. Je podezřelý z opakovaného fyzického napadání a psychického týrání. Přes nesouhlas ženy ji opakovaně znásilňoval a vyhrožoval dalším násilím, pokud vše oznámí a nebude mu po vůli. Žena jeho nátlak trpěla ze strachu, že nebude mít s dětmi kde bydlet,“ informovala Ivana Ježková z hradeckého policejního ředitelství.

Žena chtěla svůj problém řešit sama. Na konci května muž z bytu sice odešel, ale s vyhrožováním a vydíráním nepřestal. Dále ji pronásledoval výhružnými SMS zprávami, takže žena se bála mladíkových slovních i fyzických útoků.

Vše vyšlo najevo, když muž v noci ze soboty na neděli napadl ženu v prostorách restaurace. Začal ji škrtit a přitom jí odcizil peněženku s finanční hotovostí, s doklady, platebními kartami a dalšími dokumenty. Poté z restaurace utekl, ale ženě došla trpělivost a za pomoci přátel se rozhodla vše oznámit.

„Pokud obviněný bude uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na deset let,“ dodala Ježková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám