Hlavní obsah

Muž v Lounech bušil tyčemi do dveří Romů, kteří ho měli okrást

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louny

Lounská policie se od uplynulého pátku zabývá případem údajného okradení 47letého muže skupinkou Romů. Poškozený si pak šel s údajnými zloději vyřídit účty dost svérázným způsobem. Nyní čelí obvinění z výtržnictví.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté vyjížděli k ubytovně v lounské Husově ulici kolem páté hodiny ranní, kde měl podle ohlašovatele tropit výtržnosti muž z Loun. „Zjevně pod vlivem alkoholu, oblečen do hasičského oděvu s přilbou na hlavě a na kolenou s plastovými chrániči, a vyzbrojen dvěma dřevěnými násadami, vstoupil bez použití násilí do ubytovny a ve společné chodbě tloukl tyčemi do dveří jednotlivých uzavřených pokojů. Dožadoval se vrácení údajně odcizeného mobilního telefonu a jízdního kola, přičemž vykřikoval hrubé a vulgární urážky na adresu ubytovaných osob,“ popsala Právu neobvyklý případ lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

Muž se podle ní svým jednáním dopustil rušení nočního klidu a pořádku. Navíc hrubě porušil zásady občanské morálky a vzbudil obavy občanů o bezpečnost a zdraví.

Obvinili ho z výtržnictví

Podezřelého muže proto policisté na místě zajistili, následně zadrželi a převezli do žatecké nemocnice k ošetření. Tam mu zároveň zdravotníci odebrali krev na případné zjištění alkoholu. „Kriminalisté jej následně obvinili z přečinu výtržnictví. V odpoledních hodinách byl obviněný ze zadržení propuštěn,“ dala mluvčí s tím, že policisté se případem nadále zabývají.

Údajně okradený muž, který si podle své verze jen přišel pro odcizený mobil do ubytovny, kde byl Romy surově zmlácen, chce údajně na případ upozornit veřejnost. Chystá se prý svolat demonstraci proti rostoucí kriminalitě ve městě. Protest se má prý nést v duchu demonstrací, které již několik týdnů sužují Šluknovsko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám