Hlavní obsah

Za dlouhodobé týrání vlastní matky skončil muž z Prachaticka ve vazbě

Novinky, val

Dvaatřicetiletý muž z Volar byl v sobotu vzat do vazby poté, co dlouhodobě psychicky a fyzicky týral svou matku, s níž bydlel. Vše vyvrcholilo minulý týden, když ženu na veřejnosti zbil. Policie o případu informovala v pondělí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž doma ve Volarech a na různých místech v Prachaticích od roku 2009 do současné doby psychicky a fyzicky týral svoji matku žijící s ním ve společné domácnosti. Opakovaně jí vulgárně nadával, vyčítal jí jejich tíživou finanční situaci a fackoval ji a kopal do ní,“ sdělila policejní mluvčí Martina Joklová.

Vše vyvrcholilo minulý pátek v Prachaticích, kdy muž na veřejném místě udeřil svou matku rukou do obličeje. Policisté následně muže umístili do policejní cely a ještě druhý den jej soud poslal do vazby. Případ nadále vyšetřují prachatičtí kriminalisté.

„Výše uvedeného jednání se dopustil i přesto, že již v minulosti byl za trestný čin výtržnictví okresním soudem potrestán, tehdy úmyslně týral delší dobu osobu blízkou a dopustil se opakovaně na místě veřejnosti přístupném výtržnosti tím, že napadl jiného,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám