Hlavní obsah

Na Blanensku havaroval autobus s Poláky, 29 lidí zraněno

Aktualizováno

V Černé Hoře na Blanensku havaroval v pondělí ráno autobus s polskými turisty. Celkem 29 jich utrpělo lehká zranění. Autobus z dosud neznámých příčin sjel na kruhovém objezdu do příkopu. Výše způsobených škod není známa.

Článek

Nehoda se stala na silnici I/43, hlavním silničním tahu Brno-Svitavy. Autobus havaroval krátce před sedmou hodinou ranní. V autobuse jelo 49 cestujících a dva řidiči. Všichni jsou občany Polska, kteří se vraceli ze zájezdu v Chorvatsku.

Zda kolizi zavinil mikrospánek řidiče, policejní mluvčí Iva Šebková neuvedla. "Vyšetřování příčin neštěstí je teprve v počátcích," doplnila mluvčí. Majitel polského autobusu a organizátor zájezdu Ireneusz Dronžkowski v televizi TVN24 ujistil, že řidiči nebyli unavení, protože se na cestu vydali teprve v neděli večer po několikadenním odpočinku. Tvrdí také, že autobus byl zcela v pořádku.

Podle mluvčí jihomoravské záchranné služby Barbory Zuchové bylo na místě neštěstí ošetřeno 29 cestujících. Následně jich bylo 25 převezeno do nemocnic s poraněními jako pohmožděniny a oděrky. Většina pacientů skončila v blanenské nemocnici. Na místě kolize zasahovalo celkem pět záchranářských týmů.

Na místo byl z Polska vyslán náhradní autobus, který turisty odveze domů. Přestože se kolize stala na rušném silničním tahu, komunikace je po kolizi plně průjezdná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám