Hlavní obsah

Atrapa bomby nalezená na Hlavním nádraží měla sloužit filmařům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Atrapa nástražného výbušného systému, která byla v neděli před půlnocí nalezena na pražském Hlavním nádraží v mezinárodním rychlíku, údajně sloužila pro filmařské účely. Policii to řekla 23letá žena, která ji prý ve vlaku zapomněla.

Foto: Vondrouš Roman, ČTK

Ilustrační foto

Článek

"Policie vyslechla třiadvacetiletou ženu. Podle ní byla atrapa vyrobena podle návodu z internetu a měla sloužit pro filmařské účely," sdělila policejní mluvčí Jana Rösslerová s tím, že ženě v současnosti nehrozí žádný trest. Atrapu výbušného systému vezla žena na filmový festival v Břeclavi.

Na podezřelé zavazadlo upozornili cestující vlaku jedoucího z Bělehradu v neděli půl hodiny před půlnocí. Zařízení bylo v kabele, k níž se později žena přihlásila. Tvrdila, že ji ve vlaku zapomněla, řekla mluvčí.

"Policie našla ve vlaku na toaletách dámskou kabelu, jejíž obsah připomínal nástražný výbušný systém. Pyrotechnik na místě konstatoval, že se jedná o atrapu. Později telefonovala žena, která uvedla, že ji tam zapomněla," uvedla mluvčí.

Policisté během zásahu uzavřeli příchod k nástupištím, celá akce však netrvala více než tři čtvrtě hodiny a noční provoz nebyl nijak narušen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám