Hlavní obsah

Paraglidista se zabil při pádu do stromů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim

Třiačtyřicetiletý paraglidista se zabil při pádu v sobotu večer u Žlebských Chvalovic na Chrudimsku. Po rozsáhlém pátrání bylo jeho tělo nalezeno v neděli kolem 04:30, řekl mluvčí chrudimské policie Lukáš Maier.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Nebezpečný sport si už mnohokrát vyžádal lidský život.

Článek

Muž z Chrudimska odjel z domova v sobotu v 16:00, když se dlouho nevracel a nebral mobilní telefon, manželka nahlásila policii v 21:30 jeho zmizení. "Bylo vyhlášeno pátrání, do kterého se zapojil i vrtulník. Nejdříve bylo nalezeno odstavené vozidlo a ráno padák ve větvích stromů. Muž byl po pádu na místě mrtev," uvedl Maier.

Na místo byli přivoláni odborníci z Ústavu pro civilní letectví. Tělo paraglidisty je nutné vyprostit, policie nařídila také soudní pitvu.

Portugalští záchranáři loni marně pátrali po těle českého paraglidisty, který zmizel u břehů ostrova Madeiry. Dvaadvacetiletý turecký paraglidista rovněž loni zahynul při přeletu přes jezero v černomořském městě Trabzon.

Reklama

Výběr článků

Načítám