Hlavní obsah

Kriminalisté šetří smrt novorozeněte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Táborští kriminalisté řeší od soboty hrůzný násilný trestný čin. Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že se mladá matka pravděpodobně dopustila vraždy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Tělo novorozeněte našli policisté nedaleko místa, kde dívka pobývala u svých známých.

"Žena těhotenství před svými příbuznými patrně tajila," uvedla policejní mluvčí. Policisté ještě zcela nevyloučili verzi, že matka své dítě nezabila sama. "Kriminalisté také stále pracují s variantou, že žena měla komplice," dodala.

Devatenáctiletá matka dítěte pobývala v poslední době u svých známých, kde s největší pravděpodobností také porodila. Policisté zatím vyšetřují, kdy dítě přišlo na svět. "Nevíme, jestli se tak stalo v pátek večer, nebo až v sobotu ráno. Více informací budeme mít až po pitvě," řekla v sobotu mluvčí.

Vyšetřovatelům se pak mladou ženu podařilo vyslechnout. „Z výslechu nevyplývá, že by se na smrti dítěte podílela jiná osoba,“ poznamenala Holická. Vzhledem ke svému zdravotnímu stavu dívka zatím z vraždy obviněna nebyla.

Podle televize Nova si známí ráno všimli, že silně krvácí, a proto zavolali lékaře. Když doktor zjistil, že má dívka poporodní komplikace, vše oznámil policii.

Ženě, pokud bude její vina prokázána, hrozí až osm let vězení.

V jižních Čechách jde v letošním roce o šestou vraždu. Naposled zavraždil minulý týden ve čtvrtek dvaatřicetiletý muž v Českých Budějovicích svou o deset let mladší partnerku. Jeho tělo nalezli policisté o několik hodin později pod skálou na okraji města. Pravděpodobně spáchal sebevraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám