Hlavní obsah

V Ostravě zemřel cyklista, policie hledá případné svědky

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Smrt devětašedesátiletého cyklisty prověřují ostravští policisté. Jeho tělo objevil třiadvacetiletý mladík v pátek 23. září po 20. hodině na cyklostezce vedoucí k řece Odře, která je zároveň Západní ulicí v Ostravě-Nové Vsi.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Cyklista jel na horském kole bez ochranné přilby a v úseku klesání ve směru k Odře zřejmě z dosud nezjištěných příčin havaroval a zůstal ležet na cyklostezce,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Podle ní mladík, jenž muže nalezl, ihned kontaktoval pomoc prostřednictvím tísňového čísla a započal s resuscitací. S tou mu vzápětí pomáhala policejní hlídka, která pokračovala v oživování až do příjezdu záchranářů.

Příčinu smrti určí nařízená pitva. „Nové informace mohou také objasnit, zda muž zemřel v důsledku havárie nebo kvůli zdravotní indispozici,“ dodala mluvčí. Policie žádá všechny svědky, kteří mohou k případu uvést jakékoli informace, aby kontaktovali linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám