Hlavní obsah

Při požáru bytu ve Velvarech zemřelo čtyřleté dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velvary (Kladensko)

Při požáru bytu ve Velvarech na Kladensku zemřel v noci na sobotu čtyřletý chlapec. Příčina neštěstí se vyšetřuje. Dítě bylo v bytě údajně samo, řekla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Matka dítěte odešla podle mluvčí do restaurace a chlapce hlídal osmnáctiletý syn jejího přítele. Od 23:00 už byl ale hoch zřejmě bez dozoru. Žena se do bytu průběžně chodila dívat, jestli dítě spí. Když do bytu přišla před půlnocí, bylo údajně všechno v pořádku. Po návratu domů před 03:00 však našla byt silně zakouřený. Záchranáři se snažili dítě oživit, ale marně.

Mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek uvedl, že chlapec zemřel na udušení zplodinami. Potvrdil také, že během tragédie nebyl nikdo z rodičů doma. Plameny podle Kostkové zcela poničily jednu místnost, škoda byla vyčíslena na půl miliónu korun. "Příčina se vyšetřuje," dodala.

Kriminalisté nařídili soudní pitvu a k matce přivolali psycholožku. Podrobnosti o případu chtějí zveřejnit až v dalších dnech. "Je to jednak kvůli nízkému věku dítěte a jednak kvůli pokračujícímu vyšetřování," poznamenal Vinčálek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám