Hlavní obsah

Muž na Přerovsku řídil kamión na cizí doklady

Právo, bed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Za jinou osobu se snažil vydávat pětadvacetiletý řidič nákladního auta, který má soudem zakázáno řídit motorová vozidla. Vozidlo zadrželi policisté v Přerově. Následně zjistili, že muži byl dříve uložen zákaz řízení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle přerovské policejní mluvčí Miluše Zajícové zastavila policejní hlídka nákladní vozidlo s návěsem ve středu v Kojetínské ulici v Přerově. Řidič byl vyzván k předložení dokladů k řízení a provozu vozidla a k dechové zkoušce, která byla negativní.

„Následnou kontrolou dokladů bylo ale zjištěno, že osoba, která řídí vozidlo, není totožná s osobou, které patří doklady. Jednalo se o řidičský průkaz, průkaz profesní způsobilosti a cestovní pas patřící o 13 let staršímu muži z Hranicka,“ uvedla v pátek Zajícová.

Až po předvedení na služebnu byla zjištěna skutečná totožnost mladého řidiče i to, že byl před dvěma lety odsouzen pro maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

Za porušení zákazu řízení mu nyní hrozí až tříleté vězení. Policisté navíc prověřují, jestli se muž nedopustil i jiné trestné činnosti, a také případnou odpovědnost dalších osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám