Hlavní obsah

Podvodník vylákal z ženy tisíce na údajnou léčbu postiženého syna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté pátrají po muži, který nejprve vylákal z třicetileté ženy z Chrudimska peníze na léčbu svého syna a další pak ukradl z jejího bytu. Se ženou se přitom seznámil přes seznamku. Představoval se jako Petr Pelíšek.

Článek

Třicetiletá žena z Chrudimska se během prázdnin prostřednictvím inzerátu seznámila s mužem, který se představil jako Petr Pelíšek z Prahy. Při jejich druhé schůzce se jí muž svěřil, že má postiženého syna, na jehož léčbu v zahraničí mu chybějí desítky tisíc korun. Požádal ženu, zda by mu nepůjčila 12 tisíc.

„Důvěřivá žena mu tuto částku skutečně poskytla a o půjčce sepsali potvrzení. V tomto muž uvedl, že se jmenuje Petr Pelíšek, narozený 13. srpna 1972, bytem Praha 5, ulice Holečkova. Jako zástavu ženě ponechal rodný list svého údajného příbuzného. Občanský průkaz ani jiný osobní doklad jí však neukázal,“ uvedl mluvčí pardubických policistů Lukáš Maier.

Ukradl jí peníze z bytu

Následující týden Pelíšek u ženy přespal. Když pak ráno žena odcházela vyprovodit děti do školy, ubezpečil ji, že na ni počká.

„Když se však žena po půlhodině vrátila do bytu, muž zde již nebyl a po chvíli zjistila, že jí chybí finanční hotovost ve výši dvacet tisíc korun. Uvědomila si také to, že muži místo, kam si své úspory ukládá, ukázala, a to v době, kdy mu půjčovala zmíněných dvanáct tisíc korun," řekl mluvčí s tím, že se poškozená pokoušela pachateli volat, ovšem marně.

Policisté zjistili, že údaje, které muž poškozené sdělil, byly vymyšlené. Nevylučují, že by mohl podvodné praktiky zopakovat, a apelují proto na občany, aby se v případě užitečných informací obrátili na policii.

Údajný Petr Pelíšek je zhruba devětatřicetiletý muž silnější postavy. Měří 185 centimetrů, má krátce střižené vlasy a neholené vousy. Hovoří česky, bez přízvuku nebo vady řeči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám