Hlavní obsah

Ve Varnsdorfu přepadli paní Kohoutovou s výkřikem: To máš za Kohouta

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varnsdorf

Dva maskovaní mladíci přepadli v pátek dopoledne ve Varnsdorfu 72letou ženu, kterou povalili na zem. Zřejmě si mysleli, že jde o matku pořadatele tamních demonstrací Lukáše Kohouta, protože žena se údajně jmenuje Kohoutová. Totožné příjmení je však pouze shodou jmen.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Policisté Lukáše Kohouta už kvůli podvodu předvedli z jedné z jím organizovaných demonstrací, nedostavil se k výslechu

Článek

Záchranka ji odvezla se zraněním obličeje na ošetření do nemocnice, incidentem se zabývají kriminalisté.

Útok se měl odehrát nedaleko Penny marketu v Žitavské ulici. Policii byl oznámen ve čtvrt na deset dopoledne.

„Dva maskovaní útočníci povalili ženu na zem, nic jí neodcizili a zmizeli. Žena má po pádu zranění v obličeji, následně byla převezena do nemocnice,“ řekl Právu mluvčí děčínské policie Vojtěch Haňka.

Podle pořadatele místních protiromských pochodů a demonstrací Lukáše Kohouta mělo jít o Romy a měla to být msta. „Ta přepadená paní se prý shodou okolností jmenuje Kohoutová a měli jí říct, že to má za Kohouta.“ řekl Právu. Mluvčí Haňka potvrdil, že útočníci měli pronést, že to má za syna. Žádné rasové urážky ale prý nepadly.

"Ať si pro mě přijdou"

Po útočnících intenzivně pátrají policisté. Žena zůstává v nemocnici, zatím není jasné, jak je její zranění vážné. „Jestli chtějí mě, tak ať si pro mě přijdou, ale ať nepáchají násilí na nevinných lidech,“ vzkázal Kohout.

Pořadatel a organizátor několika protiromských pochodů a demonstrací ve Varnsdorfu Kohout byl před několika dny obviněn z podvodu a poškození cizích práv. Při koupi notebooku na úvěr se měl vydávat za jiného člověka a úvěr nesplácel. Hrozí mu až tříleté vězení, kriminalisté podali návrh na jeho vzetí do vazby. [celá zpráva]

Útoky ve Varnsdorfu nejsou ojedinělé, v neděli večer vyhrožoval 34letý Rom s mačetou hostům restaurace, že dopadnou jako v Novém Boru, kde jich Romové několik zranili. Čelí obvinění za nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, skončil ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám