Hlavní obsah

Policisté našli tělo podezřelého z vraždy ženy, asi spáchal sebevraždu

Právo, Novinky, ČTK, pok, ch
Aktualizováno

Od čtvrtečního večera vyšetřují českobudějovičtí kriminalisté vraždu dvaadvacetileté ženy, která se stala nedaleko centra města. Tělo jejího dvaatřicetiletého partnera, který je z vraždy podezřelý, našli během pátečního dne policisté pod útesem na Českobudějovicku. Patrně spáchal sebevraždu.

Foto: Petr Pokorný, Právo

K tragédii došlo v prvním patře bytu tohoto českobudějovického domu.

Článek

"Násilný čin se stal v přízemní části domu," uvedla jihočeská policejní mluvčí Lenka Holická na adresu vraždy dvaadvacetileté ženy. Její tělo bylo podle mluvčí objeveno ve čtvrtek kolem desáté hodiny večer. Nalezl jej otec dívčina partnera. Ten se zavražděnou žil a mladou ženu pravděpodobně ubodal nožem. Podle svědků mezi dvojicí již dříve docházelo k různým konfliktům a hádkám.

Policisté našli v noci ze čtvrtka na pátek odstavený automobil podezřelého. Nacházel se ve čtvrti Suché Vrbné. Od té doby po muži pátrali v okolních lesích.

V pátek dopoledne pak nalezli v lese nedaleko odstaveného vozidla jeho mrtvolu. „Při pátrací akci zaměřené na vyhledání pravděpodobného pachatele zvlášť závažného zločinu vraždy z dnešní noci nalezli policisté po 11. hodině dopoledne pod strmým útesem v lesním porostu tělo muže odpovídající popisu hledaného. Dosud zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že spáchal sebevraždu,“ řekla policejní mluvčí Lenka Holická.

V jižních Čechách jde v letošním roce o pátou vraždu. V lednu muž zabil svou bývalou přítelkyni, když ji umlátil baseballovou pálkou a podpálil. Krajský soud jej za to před týdnem nepravomocně odsoudil na 18 let.

V dubnu potom podle policie cizinec ubodal v Táboře barmanku. Kriminalisté podezřelého po několika hodinách zadrželi. Od června také policisté vyšetřují vraždu pětašedesátileté ženy z Českého Krumlova, kterou doma po několika dnech našla uškrcenou její sousedka. Naposledy před dvěma týdny údajně zabil devětatřicetiletý muž trpící halucinacemi svého pětaosmdesátiletého příbuzného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám