Hlavní obsah

Bývalý policista zabil ve Svitavách družku a její dceru, pak se zastřelil

Svitavy
Aktualizováno

Násilnou smrtí zemřeli ve čtvrtek večer tři lidé v ulici Jana Skácela ve Svitavách. Jedenapadesátiletý bývalý policista tam podle zdroje Práva zastřelil svoji o rok mladší družku a její 14letou dceru. Pak zřejmě obrátil zbraň proti sobě. Podlehl zraněním po transportu vrtulníkem do nemocnice v Hradci Králové.

Článek

"Policie byla přivolána v 18:30. Na místě byly nalezeny dvě mrtvé osoby, třetí osoba byla v kritickém stavu. Byli přivoláni záchranáři. K tragédii také přiletěl vrtulník z královéhradecké nemocnice. Policie poskytla psychologickou pomoc rodině a sousedům. Nemůžeme zatím potvrdit, zda šlo o střelná nebo bodná zranění," sdělila Právu mluvčí krajské policie Eva Maturová.

Foto: René Chvalina, Právo

Dům a altánek, kde k tragédii došlo

Tragédie se odehrála v luxusní čtvrti města. Jedenapadesátiletý muž, který byl údajně majitelem několika restaurací na Brněnsku, použil podle zdrojů Práva nelegálně drženou zbraň a třikrát vystřelil.

Příčiny tragédie zatím nejsou známy.

Tragický incident údajně vidělo několik svědků. Ulice je uzavřená, na místě je krajská kriminálka.

Foto: René Chvalina, Právo

Spolužáci zavražděné dívky přišli na na místo zapálit svíčky.

„Vůbec nechápu, jak se to mohlo stát. Ještě včera odpoledne na mě mávali z auta, chodila často venčit psa,“ řekla právu sousedka Marie Bednářová.

Na Svitavsku jde o druhou tragickou událost za tento měsíc. V obci Široký Důl nalezli policisté 2. září čtyři mrtvé děti ve stáří od dvou měsíců do deseti let. Jejich matka, která byla s vážnými zraněními převezena do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, se podle charakteru zranění pokusila o sebevraždu. Policie ji následně obvinila z vraždy. Tragédii ohlásil její druh. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám