Hlavní obsah

Při výbuchu v domě v Liberci zemřela žena

Právo, sz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Silný výbuch s následným požárem poničil ve čtvrtek ráno dům v libereckých Vratislavicích, na samé hranici s Jabloncem nad Nisou. Exploze usmrtila ženu a dalšího muže vážně zranila.

Foto: Pavel Smrž, Právo

Hořící dům na okraji Liberce

Článek

Při záchraně našli hasiči uvnitř domu torzo těla, pravděpodobně ženského pohlaví. Vyprostili muže, který utrpěl popáleniny na 20 procentech těla,“ řekla na místě mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

„Obětí požáru se stala dvaadvacetiletá žena, která utrpěla popáleniny neslučitelné se životem,“ připojila mluvčí krajské záchranky v Liberci Lenka Markovičová. Doplnila, že pětadvacetiletý muž utrpěl popáleniny nohou, rukou a hlavy. Vrtulník ho převezl na popáleninové centrum Vinohradské nemocnice.

Suchánková dodala, že dohašování potrvá ještě několik hodin. Teprve odpoledne se dovnitř dostanou vyšetřovatelé.

Foto: Pavel Smrž, Právo

Požár likviduje několik jednotek hasičů.

"Příčiny výbuchu a požáru ještě neznáme. Odpoledne se k vyšetřovatelům připojí i psovod vycvičený k hledání ohnisek požáru a zápalných látek, tak zvaných akcelerantů,“ předeslala mluvčí.

Foto: Pavel Smrž, Právo

Hořící dům na okraji Liberce

Reklama

Výběr článků

Načítám