Hlavní obsah

Přívěs zachvácený plameny zablokoval dálnici D2

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Zachráněný vůz a zcela zničený přívěs, taková je bilance nočního požáru na dálnici D2 v katastru Kostic na Břeclavsku. Po dvaadvacáté hodině tam za jízdy směrem na Slovensko začal hořet přívěs nákladní soupravy.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Požár přívěs s naloženým tahačem zcela zničil.

Článek

Řidič nákladního vozu převážel na korbě auta a vleku dva obstarožní tahače návěsů. Z dosud nezjištěných příčin mu vlek začal hořet, požár se zřejmě šířil od kol na pravé straně.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Požár přívěs s naloženým tahačem zcela zničil.

Když to řidič uviděl, zastavil, okamžitě odpojil přívěs a s autem poodjel do bezpečné vzdálenosti. Udělal dobře, oheň se rychle šířil a ještě před příjezdem hasičů se ozvaly exploze pneumatik, zřejmě vybuchla i palivová nádrž se zbytky paliva. Hasiči v kulise výbuchů dalších pneumatik oheň uhasili, přesto plameny přívěs i s naloženým autem zničily.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Požár přívěs s naloženým tahačem zcela zničil.

Požár, při kterém vzhledem ke stáří nákladu vyšetřovatel hasičů škodu předběžně vyčíslil na sto tisíc korun, měla vliv na provoz na dálnici. Před místem hořícího vleku vznikla asi kilometrová kolona, další vozy policisté odklonili z dálnice na původní cestu přes Břeclav do Kútů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám