Hlavní obsah

Vražda spojená s podvody s LTO není ani po 16 letech odsouzená

Právo, pko

Jako doma si musejí u brněnského Krajského soudu připadat Milan Šišma, Jiří Večeř a Jan Marcinek, které žalobce viní z vraždy podnikatele, který měl být podle policie zapleten do nelegálních obchodů s lehkými topnými oleji (LTO). Jejich případ zde totiž senát otevřel ve středu už po páté. V předchozích případech byli zatím vždy zproštěni.

Foto: Profimedia.cz

Článek

K nájemné vraždě došlo před 16 lety v Kvasicích na Kroměřížsku. Za náloží, která vybuchla pod autem podnikatele a smrtelně ho zranila, stojí podle detektivů právě zmíněná trojice.

Zavražděný podnikatel podle obžaloby spolupracoval se Šišmou na podvodech týkajících se dovážených LTO prý v roli bílého koně. Podle některých informací tak nezákonně vydělal 40 milionů korun, o které se měl podělit se Šišmou. Protože se tak ale nestalo, rozhodl se údajně Šišma, že jej nechá odstranit. Prostředníkem měl být Večeř, jenž prý vraždu za půl milionu korun objednal u Marcinka.

Případ se začal u brněnského soudu projednávat poprvé v roce 2004. Senát vedený soudkyní Hanou Zoubkovou ale trojici pokaždé zprostil obžaloby pro nedostatek důkazů. Vrchní soud v Olomouci ale případ se stejnou urputností vracel zpět k novému projednání stejnému senátů, až nyní se kauza dostala nově na stůl soudci Michalu Vrtkovi.

Šišma a Večeř už byli v roce 2001 odsouzeni k mnohaletým trestům za zprostředkování vraždy také v souvislosti s LTO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám