Hlavní obsah

Obžalovaný lékař je podle znalce sexuální deviant

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov

Bývalý primář benešovské nemocnice Pavel Seidl, obžalovaný z pohlavního zneužití tří dětí, trpí podle znalce z oblasti sexuologie sexuologickou deviací. „Trpí patologickou sexuální agresivitou s preferencí mladších objektů,“ řekl znalec Luděk Daneš při středečním jednání soudu.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Pavel Seidl

Článek

Další znalec to sice zpochybnil s odůvodněním, že posudek stojí na nestandardizované metodě, ale sám nepoužil žádnou jinou a dospěl k závěru, že obžalovaný žádnou deviací netrpí. Přesto připustil, že i člověk bez deviace se mohl dopustit činů, z nichž je Seidl obviněn.

Seidl podle obžaloby vloni v únoru během zubařského vyšetření tří dětí tyto malé pacienty odvedl do lékařského pokoje. Tam děti nechal částečné svléknout a osahával je v podpaží, tříslech i na genitáliích.

Prý vyšetřoval uzliny

Seidl, který k hlavnímu líčení už nechodí, ale nechává se zastupovat dvěma advokáty, se hájil tím, že prováděl vyšetření uzlin. Při specializovaném vyšetření podle znalce Seidl pozitivně reagoval na snímky mladých dívek a chlapců a naopak negativně na styk dospělé ženy a muže, což je podle něj typický projev sexuální agresivity.

Podle znalce Daneše je ale velmi nepravděpodobné, že by zubař své jednání opakoval.

„Mohlo se jednat o výjimečné jednání, kdy své nutkání nedokázal potlačit kvůli shodě jiných okolností - mohl být intoxikován alkoholem, mít hypertenzi nebo jiný neurologický problém. Navíc je to inteligentní člověk a celý tento proces je natolik nepříjemný, že se takového jednání může vystříhat,“ uvedl Daneš a doporučil obžalovanému ambulantní léčbu na sexuologii.

Rozsudek zatím nepadl. Soudkyně na další dokazování vyloučila veřejnost, protože v síni přehrávala videozáznam z vyšetřování jedné z nezletilých obětí údajného zneužití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám