Hlavní obsah

Policie zjišťuje, zda smrt lovce mohl způsobit postřelený daněk

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Tragicky skončil v pondělí lov daňků pro dvaadvacetiletého muže. Jeho mrtvé tělo objevili jeho kolegové na poli na katastru obce Medlov na Olomoucku. Lovec si smrtelné zranění zřejmě způsobil sám. Policie o případu informovala ve středu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Muž ležel vedle postřeleného daňka, bez známek života, s devastujícím střelným poraněním hlavy,“ řekl Právu olomoucký policejní mluvčí Petr Čunderle. Lovec podle něj ležel na poli nedaleko cesty v místě zvaném Červený kopec u obce Medlov.

Tělo bylo převezeno na soudní lékařskou pitvu do Fakultní nemocnice v Olomouci. Podle kriminalistů se s největší pravděpodobností jednalo o nešťastnou náhodu.

„Verzí se nabízí více. Muž mohl například neopatrně manipulovat se střelnou zbraní. Vyloučeno není ani to, že chtěl postřeleného daňka usmrtit. Ten se při tom mohl zvednout, zasáhnout zbraň připravenou k výstřelu a změnit její směr,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám