Hlavní obsah

Chtěla vrátit peněženku, majitel na ni vytáhl nůž

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Se zlou se potázala mladá žena, která v Českých Budějovicích chtěla vrátit muži nalezenou peněženku. Místo díků na ni majitel zaútočil s nožem a výhrůžkami. Policisté 31letého útočníka obvinili z trestného činu nebezpečné vyhrožování a hrozí mu tak až jeden rok vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž ztratil peněženku na konci minulého týdne. Když se ji vydal hledat na místa, kde se zdržoval naposledy, zamířil i k lavičce u českobudějovického nádraží. Přesně v ten moment ji tam však našla žena a uviděl ji, jak zjišťuje podle dokladů, komu patří. Než mu však žena, která chtěla peněženku vrátit, stačila vše vysvětlit, zaútočil na ni,“ sdělila Právu mluvčí jihočeské policie Lenka Holická.

Muž okamžitě nálezkyni obvinil, že mu z peněženky chtěla ukrást tisíc korun. „Žena se bránila a snažila se mu říci, že opravdu nic ukrást nechtěla, ale pouze v ní hledala něco, co by ji zavedlo k osobě majitele. To však muže vůbec nezajímalo. Chytil nálezkyni za rameno, vytáhl bodnou zbraň a tu jí přiložil ke krku. Zároveň ji stále slovně napadal,“ popsala útok Holická.

Doplnila, že žena vyvázla z napadení bez zranění, ale byla otřesená a hned od lavičky zamířila na policii, kde vše ohlásila.

Reklama

Výběr článků

Načítám