Hlavní obsah

Na Plzeňsku znásilňoval další muž z Balkánu

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Jen co se za pětadvacetiletým Rumunem obviněným ze znásilnění čtyř žen v Plzni a Rakovníku zaklaply minulý pátek mříže vazební cely, policisty na Plzeňsku zaměstnal ze stejného důvodu další muž z Balkánu. V sobotu nad ránem dostali hlášení o znásilnění 24leté ženy z Kožlan. Během několika hodin zadrželi jako podezřelého Bulhara, který bydlel na místní ubytovně.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Byl obviněn ze znásilnění a krádeže, hrozí mu až deset let vězení. Podali jsme návrh na jeho vzetí do vazby, neboť hrozilo, že by mohl odcestovat zpět domů a vyhýbat se tak trestnímu řízení,“ řekla v úterý Právu šéfka státního zastupitelství Plzeň-sever Anna Maříková.

Dál případ pitvat nechtěla s ohledem na jeho citlivost. Podle jiného zdroje útočník po ženě nejprve požadoval orální sex a pak ji donutil k souloži. Po svém uspokojení oběť ještě okradl o peníze.

Vše se mělo odehrát kolem čtvrté hodiny nedaleko místní sokolovny, kde právě končila diskotéka. Znásilněnou ženu našli ležet na zemi v roztrhaných šatech náhodní kolemjdoucí.

Podle mluvčí Krajského policejního ředitelství v Plzni Hany Jehlíkové mají cizinci v kraji od začátku roku na svědomí sedm desítek násilných trestných činů. „Více než polovina jich byla spáchána v Plzni, následují Klatovy, Domažlice a Tachov,“ dodala Jehlíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám