Hlavní obsah

Vlákal školačku do bytu, zamkl a svlékl se. Pustil ji za deset korun

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Radek Panny z Broumova na Náchodsku oslaví za měsíc teprve dvacáté narozeniny a už stojí před soudem. Před trestním senátem královéhradeckého krajského soudu se od úterka zpovídá z vážných deliktů. Státní zástupce Milan Šimek ho viní z vydírání a pokusu o znásilnění nezletilé dívky.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Radek Panny v jednací síni hradeckého soudu.

Článek

Oba skutky podle obžaloby provedl začátkem letošního května v domě, kde žije se svou matkou a kde je také umístěna jedna z místních základních škol. Na chodbě potkal krátce po poledni osmiletou žákyni, která se mu zalíbila.

Vlákal ji do bytu, zamkl a snažil se ji přimět k nějaké formě pohlavního styku. Dívka ze strachu začala křičet a Panny jí proto zakryl ústa. Pak dívce nařídil, aby se nehýbala, svlékl se a v její přítomnosti masturboval.

„Odvrátila hlavu, aby se na mně nemusela dívat,“ řekl Panny u policejního výslechu, kde svůj skutek přiznal. „Znásilnit jsem ji ale nechtěl, jen jsem byl zvědavý, jak bude reagovat,“ tvrdil. U soudu však vypovídat odmítl.

Šla jsem s ním, protože tvrdil, že má něco pro mého tátu a já chtěla tátovi udělat radost.
zneužitá dívka

Vydírání popřel i kriminalistům. Podle spisu připravil dívku o deset korun, když jí nařídil, aby mu dala nějaké peníze, jinak ji z bytu nepustí. Děvče mu dalo všechny peníze, které mělo u sebe a mladíkovi slíbilo, že o tom, co se stalo, nikomu neřekne.

„Nevím, proč to říká, žádné peníze jsem na ní nechtěl a žádné mi ani nedala,“ řekl Panny na policii.

Prožila největší strach ve svém životě

Dívka policistům řekla, že ten den zažila největší strach ve svém životě. „Šla jsem s ním, protože tvrdil, že má něco pro mého tátu a já chtěla tátovi udělat radost,“ uvedla do protokolu.

Když se dostala z bytu, zamířila do jiné budovy na výtvarnou výchovu, a tam se svěřila učitelce s tím, co prožila. Pak už šlo všechno rychle, kolem čtvrté odpoledne si pro Pannyho přišla policie a od té doby je mladík za mřížemi.

Dívka naštěstí neutrpěla vážnou zdravotní újmu, přesto znalec její výslech u soudu označil za nevhodný a nedoporučil jej, což soudci respektovali.

Hlavní líčení je naplánováno i na 7. října. Podle současné trestní sazby hrozí Pannymu až dvanáctiletý trest vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám