Hlavní obsah

Řidič kamiónu objevil u silnice zmláceného Vietnamce

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Po skupině nebezpečných násilníků, kteří v v noci na sobotu ve Zlíně napadli trojici Vietnamců ve věku od 25 do 27 let, pátrají v těchto chvílích zlínští kriminalisté. Jednu z obětí našel u silnice v centru města řidič kamiónu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Po nevybíravém útoku je nyní v nemocnici hospitalizován jeden z napadených mladíků. Jeho stav je velmi vážný, podle policejní mluvčí Jany Bartíkové je jeho život stále vážně ohrožen. Další z napadených mužů je lehce zraněný.

Potyčka se podle svědků strhla v sobotu 17. září kolem půl čtvrté hodiny ráno u zlínské diskotéky na Antonínově ulici. „Tři cizinci odcházeli ze zlínské diskotéky, kde jeden z nich slavil narozeniny. Venku na ně začala skupina asi pěti mužů vulgárně pokřikovat a pak házet kamínky. Cizinci se nedali a kamínky začali vracet. To však větší skupinu rozčílilo tak, že za nimi začala utíkat,“ přiblížila svědecké výpovědi mluvčí.

Cizinci se rozutekli každý jiným směrem. Jeden doběhl až do svitovského areálu, kde se skryl, další dva však pachatelé dohonili. „Jednoho shodili na zem, kopali do něj, tloukli ho pěstmi a vzali mu dva tisíce korun. Daleko hůř však dopadl muž, kterého pachatelé napadli před poliklinikou. Vážně zraněného sedmadvacetiletého muže tam ve 3:45 hod. u přechodu pro chodce našel řidič projíždějícího kamionu a zavolal pomoc,“ konstatovala Bartíková.

Kriminalisté případ kvalifikovali jako trestný čin loupeže s těžkou újmou na zdraví, pachateli hrozí 5 až 12 let vězení.

„Prosíme případné svědky, kteří viděli konflikt před diskotékou nebo na tř. T. Bati u přechodu pro chodce před poliklinikou, aby se s jakýmikoliv informacemi přihlásili na linku 158,“ požádala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám