Hlavní obsah

V Rabštejnských skalách na Šumpersku zemřel horolezec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Osmadvacetiletý horolezec v sobotu odpoledne zemřel při zdolávání Rabštejnských skal na Šumpersku. Muž utrpěl při pádu zranění, kterým na místě podlehl. Případ vyšetřuje policie. Řekl to mluvčí krajské policie Michal Pižurin.

Foto: Miroslav Šára, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Podle prvotních informací se muž při slézání skal nezajistil a spadl z výšky zhruba 20 metrů dolů. Utrpěl vážná poranění hlavy, na následky zranění zemřel," uvedl policejní mluvčí.

V těžkém terénu horolezce po jeho pádu hledali šumperští hasiči, kteří zajistili po vyšetřování také transport těla mladého muže.

Skalní oblast Rabštejn se nalézá v podhůří Hrubého Jeseníku, jižně od sedla Skřítek a asi dva kilometry severně od obce Bedřichov. Rabštejnské skály, které se nacházejí v okolí zříceniny stejnojmenného hradu, jsou vyhledávaným místem horolezců, kteří zde najdou až 200 cest. Na internetu místo popisují jako zřejmě nejlepší lezení na Moravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám