Hlavní obsah

Ujíždějící motorkář se vyhýbal policejnímu zátarasu a havaroval

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté v noci na sobotu pronásledovali motorkáře, který jim ujížděl ulicemi metropole. Začali ho pronásledovat v Černokostelecké ulici a jeho zběsilá jízda skončila na náměstí Jiřího z Poděbrad. Motorka byla kradená a muž řídil pod vlivem drog.

Článek

Po třetí hodině ráno projížděla policejní hlídka Černokosteleckou ulicí, když před vůz vjela z boční ulice motorka s mužem a dívkou, která neměla přilbu. Policisté motocykl zastavili, když však vystupovali z vozu, řidič se opět rozjel a začalo pronásledování.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hlídky policie po zadržení motorkáře.

„Dívka se dala na útěk a řidič motocyklu začal ujíždět. Hlídka ho pronásledovala přes Černokosteleckou ulici až na Vinohradskou, kde další posily vytvořily v horní části náměstí Jiřího z Poděbrad zátaras,“ popsal situaci Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Motocykl po honičce na náměstí.

Motorkář se snažil zátaras objet, ale stroj mu u obrubníku podklouzl a havaroval. „Muž přesto utíkal přes park. Zasahující policisté museli použít donucovací prostředky, muž se bránil,“ doplnil mluvčí s tím, že jeden z policistů byl při zásahu zraněn na ruce. Bez šrámů nevyvázl z nehody ani motorkář.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Motocykl po honičce na náměstí.

Ukázalo se, že 46letý muž měl k ujíždění dobré důvody. Motocykl je totiž od minulého týdne v evidenci kradených vozidel, muž nemá na tento typ motocyklu řidičský průkaz a ještě tři hodiny po zadržení u něj byla pozitivní zkouška na drogy. Muž skončil v policejní cele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám