Hlavní obsah

Krnovský spisovatel Jaroslav Konvička pokřtí svou novou knihu

Novinky, Radek Vráblík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiadvacetiletý student Jaroslav Konvička, který studuje anglický jazyk a historii na Slezské univerzitě v Opavě, napsal knihu, která nese název Kdysi dávno v budoucnu. Pokřtěna bude v krnovské městské knihovně ve čtvrtek 29. května v 18 hodin.

Foto: Radek Vráblík
Článek

Sbírka pětatřiceti povídek vypráví na osmaosmdesáti stranách o životě, jak ho vidí mladý nadějný student.

„Od osmi let se pokouším o tvorbu knihy. Pár stránek jsem už napsal, ale nikdy jsem nic nedokončil. Za mnou ale nápady chodily samy. Chtěl jsem lidem něco říci o pochopení lidského života,“ uvedl Jaroslav Konvička.

Od útlého dětství se Jardovi Konvičkovi zdál svět zcela jiný, než ho chápali ostatní. „Lidé jsou zlí, vypočítaví, mají své osobní a pracovní problémy, žijí v každodenním presu a stresu. Pořád dokola něco řeší a nemají čas přijít na to, že život není jenom černobílý,“ pokračoval Konvička.

Knihu začal mladý student psát v roce 2012. Předtím ještě zvládl zdolat zkoušku dospělosti – maturitu a pak se vydal za prací do světa. Poznal Velkou Británii a jiný pohled na lidský život. „Můj styl přemýšlení se podobá východní filozofii. Začal jsem se tím více zabývat, skládat písmena a slova, až nakonec vyšla má kniha, která popisuje jiný pohled na opravdový lidský život,“ dodal Konvička.

Autor knihy Kdysi dávno v budoucnu nechal natisknout několik desítek výtisků, letos ještě připravuje křest své publikace. Ten se uskuteční v Městské knihovně v Krnově ve čtvrtek 29. května v 18 hodin. Už ale nyní s knihou vyhrává úspěchy. „Obálka knihy zvládla vyhrát internetovou soutěž, text ale zatím nebyl oceněný,“ usmíval se mladý spisovatel.

Jeho kniha, kterou si kupují čtenáři v republice, doputuje i k přátelům do Velké Británie. „Ohlasy jsou výborné. Knížka se čte velmi dobře, protože je krátká. Někteří čtenáři čtou jednu povídku za večer, ostatní celou knížku zhltnou za pár hodin. Myslel jsem si, že se lidem bude líbit jen výběr několika částí, ale každý si najde svou oblíbenou povídku,“ pochlubil se Jaroslav Konvička.

Kdo má zájem do knihy nahlédnout a přečíst si ji, může si publikaci mladého krnovského spisovatele Jaroslava Konvičky objednat na e-mailu jarphel@gmail.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám