Hlavní obsah

Řidič octavie si před strážníky za jízdy přelezl na zadní sedadlo

Kuriózní nehoda se stala ve čtvrtek večer v Hranicích na Přerovsku. Městští policisté, kteří pronásledovali Škodu Octavia, se při předjíždění vozidla nestačili divit. Za volantem totiž v danou chvíli nikdo neseděl. Následně došlo k bočnímu střetu obou vozů. Jak se později ukázalo, dvaadvacetiletý řidič, který má dvouletý zákaz řízení, si předtím stačil přelézt na zadní sedadlo.

Článek

Nehoda se stala v ulici Olomoucká krátce před půlnocí. "Řidič jel vozidlem Škoda Octavia směrem od čerpací stanice ke kruhovému objezdu, kde byl zastavován vozidlem hlídky Městské policie Hranice za použití výstražného světelného a zvukového zařízení. V okamžiku, kdy bylo vozidlo městské policie na úrovni auta, řidič zpomalil a údajně ze sedadla řidiče přelezl na zadní sedadlo," popsala policejní mluvčí.

Při tomto manévru osobní auto přejelo do levého jízdního pruhu a bočně se střetlo s vozidlem městské policie. Situaci zachránil spolujezdec řidiče, který auto duchapřítomně zastavil ruční brzdou.

Policisté během vyšetřování zjistili, že dvaadvacetiletý řidič má na dva roky vysloven zákaz řízení. Alkohol u něj policisté dechovou zkouškou vyloučili. Škoda na obou vozidlech byla vyčíslena na 30 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám