Hlavní obsah

Podvodník vybral z cizích účtů 800 tisíc, používal falešné občanky

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražští kriminalisté pátrají po neznámém muži, který z bankovních poboček v Praze podvodně vybral 800 tisíc korun a o výběr dalších 400 tisíc se pokusil. Vždy přitom používal falešný občanský průkaz s totožností majitele cizího účtu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Neznámý pachatel pokaždé přišel do jedné z poboček na Praze 2 a 3 s falešným občanským průkazem vystaveným na jméno některého z podvedených majitelů účtu,“ vysvětlila policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Zfalšovaný průkaz podle ní obsahoval pravdivé údaje o totožnosti majitele účtu, zatímco na fotografii byla tvář podvodníka.

„Na základě tohoto dokladu totožnosti a vyplněného výdejního lístku s požadovanou částkou, mu ve čtyřech případech pracovníci bank vydali peněžní hotovost osm set tisíc korun. Při dvou dalších výběrech žádal o čtyři sta tisíc korun, ale to si peníze neodnesl,“ řekla mluvčí.

Jeho poslední pokus o výběr z cizího účtu však nevyšel. Pracovníkovi pobočky se nezdála zfalšovaná občanka, a zatímco ji šel prověřit mimo přepážku, pachatel zmizel.

„Doklad totožnosti zůstal na pobočce a po příjezdu byl předán policistům. Kriminalisté na místě zajistili několik stop, ty nyní vyhodnocují pracovníci Kriminalistického ústavu Praha,“ uvedla Kropáčová s tím, že se muž na falešný průkaz pokoušel také získat úvěr.

Za trestný čin podvodu hrozí muži trest odnětí svobody až na osm let.

Reklama

Výběr článků

Načítám