Hlavní obsah

Za porod do záchodu a spálení dítěte dostala žena 14 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 14 let do vězení poslal v pátek hradecký krajský soud Renatu K. (35), která vloni v Pardubicích zavraždila novorozeně a jeho tělíčko následně spálila v krbu na chalupě na Náchodsku. Obžalovaná se proti rozsudku odvolala, u soudu k případu nevypovídala.

Článek

Podle spisu žena porodila dítě v červnu 2010 do záchodové mísy v domě svého přítele. Novorozenec údajně spadl hlavou do výpusti naplněné vodou, kde jej matka ponechala bez pomoci. Když dítě z mísy vytáhla, nejevilo již známky života.

Poté jej zabalila do oblečení a ukryla do úložného prostoru postele. Po dvou dnech tělíčko tajně spálila v krbu přítelovy chaty na Náchodsku a zbylé ostatky a popel zahrabala do kompostu na zahradě.

Žena před soudem nevypovídala, podle obhájkyně porod nepopírá, ale tvrdí, že se dítě narodilo mrtvé. V přípravném řízení také uvedla, že během těhotenství přemýšlela o tom, že dítě dá k adopci.

Kradla v obchodech

Na nesrovnalosti s porodem se přišlo v důsledku další trestné činnosti obžalované. Ta na jedné straně příteli, u něhož žila, který ale není otcem dítěte, tvrdila, že těhotná není a přibrání na váze odůvodňovala zavodňováním v důsledku onkologického onemocnění.

Na druhé straně využívala svůj těhotenský stav k drobným krádežím. Jak při srpnovém líčení vypověděla svědkyně, minimálně v patnácti případech se dopustila krádeží v různých provozovnách. „Pod záminkou těhotenství poprosila, zda může na toaletu. Zde se poté snažila krást,“ uvedla svědkyně.

Po porodu tvrdila, že je dítě v pořádku, nechtěla je však nikdy ukázat, policie ani nezjistila, že by žena rodila v některém zdravotnickém zařízení, zápis o dítěti nebyl ani na žádné matrice. O osud dítěte se policie zajímala i proto, že mělo být s touto ženou zahájeno trestní řízení pro zanedbávání povinné výživy na její starší děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám